Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kapor na hubách

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 56428x
Kapor na hubách

Ak neviete, čo so zvyšnými hubami, ktoré už nechcete sušiť, vyskúšajte je v kombinácii s rybím mäsom. Určite recept zachutí aj tým, ktorí rybie mäso do svojho jedálnička často nezaraďujú.

vytlačiť recept Kapor na hubách
recept Kapor na hubách sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 ks kapor
2 - 3 lyžíc olivový olej
2 misky podusené huby (zmes)

na obalenie:

1 lyžička solamyl
100 g hladká múka

podľa chuti:

soľ
drvená rasca
korenie

podľa potreby:

provensálske korenie

Postup prípravy receptu

Očistené a umyté huby nakrájame na väčšie kúsky. Vsypeme ich do kastróla, pridáme drvená rasca a prelejeme vodou. Uvedieme ich do varu, zoberiete vzniknutú penu a krátko podusíme. Pripravený filet kapra nakrájame na porcie (z polovičky pripravíme 4 - 6 porcií, podľa veľkosti kapra a požadovaných porcií). Každú porciu dobre osolíme, posypeme drveným kmínom, čiernym korením a provensálskym korením. Obalíme v hladkej múke zmiešané so solamylom. Rozohrejeme si olej v kastróle s pokrievkou a vložíme pripravené porcie kapra. Sprudka osmažíme z jednej strany, otočíme a zasypeme podušenými hubami. Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť. Podľa potreby premiešame huby alebo pridáme trochu vody, aby sa nepripálila. Tepelne upravujeme asi 10 minút. Hotového kapra na hubách podávame s varenými zemiakmi, zeleninou a podľa chuti s jogurtovým dresingom.

Komentáre k receptu Kapor na hubách (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty