Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kapie plnené morčacím mletým mäsom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62167x
Kapie plnené morčacím mletým mäsom

Recept na netradičné plnené kapie ostrejší chuti.

vytlačiť recept Kapie plnené morčacím mletým mäsom
recept Kapie plnené morčacím mletým mäsom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

180 ml smotana 12%
1 ks cibule menšie
6 ks kapie biela
1 štipka soľ
1 lyžička čili paprika mletá
1 ks vajcia
olej
1 lyžíc škrobová bozkáva
2 dl víno biele suché
3 strúčiky cesnaku
500 g mleté morčacie mäso
1 lyžička paprika mletá sladká
4 lyžice ryža surová

podľa potreby:

hotová biela zápražka

Postup prípravy receptu

Paprika zrežeme vŕšky so stopkou a očistíme ich od jadier. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Ryžu uvaríme vo vriacej vode a necháme vychladnúť. Mleté morčacie mäso premiešame s vajcom, škrobovú múčkou, varenú vychladnutou ryžou a cesnakom. Nesolíme. Mäso je už solené od výrobcu. Masovou zmesou naplníme kapie. Na oleji necháme zosklovatieť nakrájanú cibuľku, pridáme obe mletej papriky a vložíme naplnené kapie. Dbáme na to, aby sa paprika nepripálila. Pokrm by bol horký. Ľahko orestujeme a podlejeme vínom. Zakryté pokrievkou dusíme do mäkka. Na záver prilejeme smotanu a podľa potreby zahustíme hotovú zápražkou. Podávame s ryžou alebo houskovým knedľou a zdobíme zeleninou.

Komentáre k receptu Kapie plnené morčacím mletým mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty