Kapie plnené morčacím mletým mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 62167x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
180 ml | smotana 12% |
1 ks | cibule menšie |
6 ks | kapie biela |
1 štipka | soľ |
1 lyžička | čili paprika mletá |
1 ks | vajcia |
olej | |
1 lyžíc | škrobová bozkáva |
2 dl | víno biele suché |
3 strúčiky | cesnaku |
500 g | mleté morčacie mäso |
1 lyžička | paprika mletá sladká |
4 lyžice | ryža surová |
podľa potreby: | |
hotová biela zápražka |
Postup prípravy receptu
Paprika zrežeme vŕšky so stopkou a očistíme ich od jadier. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Ryžu uvaríme vo vriacej vode a necháme vychladnúť. Mleté morčacie mäso premiešame s vajcom, škrobovú múčkou, varenú vychladnutou ryžou a cesnakom. Nesolíme. Mäso je už solené od výrobcu. Masovou zmesou naplníme kapie. Na oleji necháme zosklovatieť nakrájanú cibuľku, pridáme obe mletej papriky a vložíme naplnené kapie. Dbáme na to, aby sa paprika nepripálila. Pokrm by bol horký. Ľahko orestujeme a podlejeme vínom. Zakryté pokrievkou dusíme do mäkka. Na záver prilejeme smotanu a podľa potreby zahustíme hotovú zápražkou. Podávame s ryžou alebo houskovým knedľou a zdobíme zeleninou.