Kančie stehno s brusnicami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 64160x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | cibula |
3 lyžice | brusnice |
200 ml | červené víno |
800 g | Kanc stehno |
4 lyžice | olej |
podľa chuti: | |
zmes korenia divočina | |
soľ | |
3 ks | bobkový list |
podľa potreby: | |
voda | |
hotová zápražka |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na půlkolečka. Kanc stehno podľa potreby očistíme, odblaníme, nakrájame na rezance a okoreníme. Na rozpálenom oleji opečieme cibuľu, kým dosklovita, potom pridávame Kanc stehno, bobkový list a restujeme. Podlejeme vínom, keď nemáme, musí nám stačiť voda. Dusíme domäkka. Ku koncu pridáme brusnice a hotový pokrm prehrejeme. Kanc stehno s brusnicami ihneď podávame. Ak máme radi koncentrovaná jedla, môžeme použiť hotovú zápražku. Kanc stehno najlepšie chutí s dusenou ryžou.