Kančí guláš
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 155182x
Zver je veľmi chutná a vhodná na prípravu rýchlych minutiek. Okrem diviačieho guláša môžete vyskúšať aj divoký kančí steak.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 dl | čierne pivo |
5 ks | cibula |
1 kg | mäso z diviačia |
olivový olej | |
na ozdobu: | |
brusnice | |
omáčka: | |
2 - 3 dl | voda |
3 lyžice | hladká múka |
podľa chuti: | |
tymián | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
1/2 balíčku | korenie na divočinu |
podľa potreby: | |
3 lyžice | sušená smotana |
príloha: | |
knedlík |
Postup prípravy receptu
Mäso z diviaka dobre očistíme, pokrájame na kocky a okoreníme - použijeme korenia na divočinu. Pridáme korenie, ešte trochu tymianu a zalejeme olivovým olejom. Necháme v chlade odležať - mäso viac zjemní a preberie vôňu korenia. Cibuľu ošúpeme a nasekáme. Na oleji si speníme cibuľu, pridáme naložené mäso a orestujeme. Vhodíme bobkový list, osolíme, prikryjeme pokrievkou a chvíľu pečieme. Pri pečení podlejeme trochu čiernym pivom. Keď je mäso mäkké, zaprášime ho hladkou múkou, premiešame a zalejeme opatrne trochou vody. Opäť dobre premiešame. Môžeme ešte pridať čierne pivo (podľa chuti, dodá gulášu sladší chuť), sušenú smotanu na zjemnenie a prevaríme. Kanc guláš podávame s knedľou a nezabudneme ho doplniť brusnicami.