Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kančí guláš

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 155182x
Kančí guláš

Zver je veľmi chutná a vhodná na prípravu rýchlych minutiek. Okrem diviačieho guláša môžete vyskúšať aj divoký kančí steak.

vytlačiť recept Kančí guláš
recept Kančí guláš
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 dl čierne pivo
5 ks cibula
1 kg mäso z diviačia
olivový olej

na ozdobu:

brusnice

omáčka:

2 - 3 dl voda
3 lyžice hladká múka

podľa chuti:

tymián
mleté čierne korenie
soľ
1/2 balíčku korenie na divočinu

podľa potreby:

3 lyžice sušená smotana

príloha:

knedlík

Postup prípravy receptu

Mäso z diviaka dobre očistíme, pokrájame na kocky a okoreníme - použijeme korenia na divočinu. Pridáme korenie, ešte trochu tymianu a zalejeme olivovým olejom. Necháme v chlade odležať - mäso viac zjemní a preberie vôňu korenia. Cibuľu ošúpeme a nasekáme. Na oleji si speníme cibuľu, pridáme naložené mäso a orestujeme. Vhodíme bobkový list, osolíme, prikryjeme pokrievkou a chvíľu pečieme. Pri pečení podlejeme trochu čiernym pivom. Keď je mäso mäkké, zaprášime ho hladkou múkou, premiešame a zalejeme opatrne trochou vody. Opäť dobre premiešame. Môžeme ešte pridať čierne pivo (podľa chuti, dodá gulášu sladší chuť), sušenú smotanu na zjemnenie a prevaríme. Kanc guláš podávame s knedľou a nezabudneme ho doplniť brusnicami.

Komentáre k receptu Kančí guláš (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty