Kanc bábika v parnom hrnci
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 34938x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/5 kg | Kanc bábika |
1/2 kg | zemiaky |
koreňová zelenina | |
marináda: | |
1/2 lyžičky | mleté čierne korenie |
majorana | |
drvená rasca | |
6 strúčikov | cesnak |
2 lyžice | worcesterská omáčka |
1 dl | čierne pivo |
1 ks | zelená paprika |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kanc bábiku alebo akékoľvek chudé mäso odblaníme, nakrájame na plátky a zľahka naklepeme. Pripravíme si marinádu. Do misky prelisujeme cesnak, dáme soľ, korenie, drvená rasca, majoránku alebo petržlen, nakrájanú papriku, worcesterskú omáčku, rascu, korenie a čierne pivo. Do marinády naložíme mäso aspoň na dve hodiny, ale najlepšie cez noc. Do parného hrnca nalejeme vodu až po rysku. Do spodného hrnca narovnáme mäso is nakrájanými paprikami, do prostredného hrnca dáme osolenej zemiaky nakrájané na kolieska, spoločne s mrkvou taktiez nakrájanú na kolieska. Ak máme ešte tretí hrniec, nenecháme ho zaháľať a dáme do neho akúkoľvek očistenú a nahrubo nakrájanú zeleninu. Nastavíme čas na 40 minút. Po uplynutí tohto času odstavíme hrnca so zemiakmi a zeleninou stranou a mäso necháme pařit ešte 20 minút. Všetko potom necháme ešte 5 minút prehriať. Odparenie vodu zo zbernej nádoby použijeme ako vývar na polievku alebo omáčku. Tú pripravíme na sporáku, ako sme zvyknutí. Môžem vás ubezpečiť, že taký vývar, aký sa urobí v parnom hrnci, nikde inde nezískate.