Kalerábová polievka s vajcom
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 82378x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 hrnku | vlažné mlieko |
1 ks | žĺtok |
3 ks | kaleráb |
2 lyžice | hladká múka |
podľa chuti: | |
soľ | |
čerstvý petržlen | |
podľa potreby: | |
voda | |
varené zemiaky | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Kaleráby olúpeme a nakrájame na tenké rezance. Podusíme je s trochou vody a lyžicou masla. Ochutíme soľou a zeleným petržlenom. Z trochy masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme a povaríme. Pridáme k povařeným kedlubnovým nudličkám, dovaríme a polievku odstavíme z platne. Nakoniec zahustíme mliekom, v ktorom sme rozšlehali žĺtok. Kedlubnovou polievku s vajcom ihneď podávame ako predjedlo. Ak si chceme polievku dopriať ako sýty hlavný chod, doplníme ju o varené zemiaky nakrájané na kocky.