Kakaový koláč z remosky
- múčniky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 60327x
Jednoduché cesto upečené v remosce. Korpus potretie marmeládou, preliaty čokoládou a zdobený kokosom.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | vajcia |
350 g | polohrubá múka |
2 lyžice | kakao |
2 lyžičky | prášok do pečiva |
2 dl | olej |
300 g | cukor krupica |
2 dl | kefír |
na ozdobu: | |
1 hrsť | kokos |
1 balíček | tmavá čokoládová poleva |
na potření: | |
ríbezľová marmeláda | |
rum | |
podľa potreby: | |
hrubá múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Múku zmiešame s cukrom, kakaom a práškom do pečiva. Do sypkej zmesi pridáme vajcia, olej a kefír. Dobre premiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej remosky a upečieme. Po vychladnutí vyklopíme a potrieme džemom zmiešanou s rumom. Kakaový koláč z remosky prelejeme čokoládovou polevou. Ako poleva tuhne, posypeme povrch koláča kokosom.