Kakaový koláč s jahodami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 9232x
Jednoduchý recept na kakaový koláč bez tuku s čerstvými jahodami zaliatymi želatínou.
Recept na 8 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | čerstvé jahody |
1 balíček | červené cukrárske želé |
150 g | cukor múčka |
6 lyžíc | horúca voda |
3 ks | vajcia |
3 lyžice | kakaový prášok |
1/2 lyžičky | prášok do pečiva |
100 g | hrubá múka |
na ozdobu: | |
šľahačka |
Postup prípravy receptu
Múku preosejeme a premiešame s kypriacim práškom a kakaom. Žĺtky oddelíme od bielkov. Formu vytrieme tukom a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Žĺtky vymiešame s cukrom a horúcou vodou do peny. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. K napeneným žĺtkom postupne pridávame múku s kakaom a tuhý sneh z bielkov. Cesto vlejeme do koláčové alebo tortovej formy a zvoľna pečieme 25 - 30 minút. Záleží na type rúry a veľkosti formy. Hotový kakaový koláč necháme vychladnúť. Jahody očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Podľa návodu na obale pripravíme červenú cukrárske želatínu. Vychladnutý koláč poukladáme nakrájanými jahodami, zalejeme želatínou a necháme stuhnúť. Kakaový koláč s jahodami rozdelíme na porcie a podávame s čerstvo ušľahanú smotanou ku káve alebo čaji.