Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kakaový koláč s jahodami

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 9232x
Kakaový koláč s jahodami

Jednoduchý recept na kakaový koláč bez tuku s čerstvými jahodami zaliatymi želatínou.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Kakaový koláč s jahodami
recept Kakaový koláč s jahodami sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g čerstvé jahody
1 balíček červené cukrárske želé
150 g cukor múčka
6 lyžíc horúca voda
3 ks vajcia
3 lyžice kakaový prášok
1/2 lyžičky prášok do pečiva
100 g hrubá múka

na ozdobu:

šľahačka

Postup prípravy receptu

Múku preosejeme a premiešame s kypriacim práškom a kakaom. Žĺtky oddelíme od bielkov. Formu vytrieme tukom a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Žĺtky vymiešame s cukrom a horúcou vodou do peny. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. K napeneným žĺtkom postupne pridávame múku s kakaom a tuhý sneh z bielkov. Cesto vlejeme do koláčové alebo tortovej formy a zvoľna pečieme 25 - 30 minút. Záleží na type rúry a veľkosti formy. Hotový kakaový koláč necháme vychladnúť. Jahody očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Podľa návodu na obale pripravíme červenú cukrárske želatínu. Vychladnutý koláč poukladáme nakrájanými jahodami, zalejeme želatínou a necháme stuhnúť. Kakaový koláč s jahodami rozdelíme na porcie a podávame s čerstvo ušľahanú smotanou ku káve alebo čaji.

Komentáre k receptu Kakaový koláč s jahodami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty