Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kakaovo-orieškový dezert

  • dezerty
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 5865x
Kakaovo-orieškový dezert

Nepečený tvarohový koláč s poriadnou vrstvou čokolády.

vytlačiť recept Kakaovo-orieškový dezert
recept Kakaovo-orieškový dezert
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g maslo
2 lyžice trstinový cukor
100 g ovsené vločky
1/4 balíčku piškóty

krém:

2 balíčky mäkký tvaroh
1 kelímok smotana na šľahanie
3 lyžice trstinový cukor
1/2 balíčku škoricový cukor
citrónová šťava

podľa potreby:

mleté orechy
kakao

poleva:

150 g tuk 100%
100 g horká čokoláda
100 g mliečna čokoláda

Postup prípravy receptu

Ovsené vločky opražíme, premiešame s rozdrvenými piškótami, trstinovým cukrom a rozpusteným maslom. Zmes rozprestrieme do guľaté formy s odnímateľným okrajom. Posypeme mletými orechmi (vrstva asi 0,5 cm), Tvaroh premiešame so škoricovým cukrom, trstinovým cukrom a našľahanú smotanou. Môžeme dochutiť troškou citrónovej šťavy. Horkú čokoládu rozpustíme sa stopercentným tukom (100 g). Mliečnu čokoládu tiež rozpustíme s tukom (50 g). Každú čokoládu roztápíme osobitne. Tvarohový krém navrstvíme na maslovú zmes a rozotrieme stierkou. Polejeme najskôr horkou čokoládou, potom mliečnou čokoládou. Husto posypeme tmavým práškovým kakaom. Kakaový-orieškový dezert necháme poriadne vychladiť a všetko zatuhnout. Potom krájame na trojuholníčky a podávame potrebné ku káve.

Komentáre k receptu Kakaovo-orieškový dezert (1 komentár)

  • Mirjana 13.May 2014 20:25

    mmmmmmmmmmm gooddddddddd

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt