Kakaovo-orieškový dezert
- dezerty
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 9029x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | maslo |
2 lyžice | trstinový cukor |
100 g | ovsené vločky |
1/4 balíčku | piškóty |
krém: | |
1/2 balíčku | škoricový cukor |
citrónová šťava | |
2 balíčky | mäkký tvaroh |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
3 lyžice | trstinový cukor |
podľa potreby: | |
mleté orechy | |
kakao | |
poleva: | |
150 g | tuk 100% |
100 g | horká čokoláda |
100 g | mliečna čokoláda |
Postup prípravy receptu
Ovsené vločky opražíme, premiešame s rozdrvenými piškótami, trstinovým cukrom a rozpusteným maslom. Zmes rozprestrieme do guľaté formy s odnímateľným okrajom. Posypeme mletými orechmi (vrstva asi 0,5 cm), Tvaroh premiešame so škoricovým cukrom, trstinovým cukrom a našľahanú smotanou. Môžeme dochutiť troškou citrónovej šťavy. Horkú čokoládu rozpustíme sa stopercentným tukom (100 g). Mliečnu čokoládu tiež rozpustíme s tukom (50 g). Každú čokoládu roztápíme osobitne. Tvarohový krém navrstvíme na maslovú zmes a rozotrieme stierkou. Polejeme najskôr horkou čokoládou, potom mliečnou čokoládou. Husto posypeme tmavým práškovým kakaom. Kakaový-orieškový dezert necháme poriadne vychladiť a všetko zatuhnout. Potom krájame na trojuholníčky a podávame potrebné ku káve.
Komentáre k receptu Kakaovo-orieškový dezert (1 komentár)
-
Mirjana
13.May 2014 20:25
mmmmmmmmmmm gooddddddddd