Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kakaovo-marhuľová bublanina

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 9163x
Kakaovo-marhuľová bublanina

Bublanina, ktorú chuťovo obměníme pridaním kakaa. A v kombinácii so šťavnatými marhuľami bude stopercentne chutiť.

Recept na 12 porcií.

vytlačiť recept Kakaovo-marhuľová bublanina
recept Kakaovo-marhuľová bublanina
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 - 5 lyžíc marhuľová šťava
80 g cukor krupica
3 ks vajcia (L)
70 g maslo
1/2 balíčku prášok do pečiva
100 g cukor múčka
300 g zavárané marhule (bez nálevu)
180 g hladká múka
2 lyžice kakao

na ozdobu:

cukor múčka

podľa potreby:

hrubá múka na vysypanie
maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Do misy dáme žĺtky, práškový cukor a maslo, spoločne vyšľaháme do žltej peny. Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý bielkový sneh. K žĺtkom postupne vsypáváme múku premiešané s práškom do pečiva, pridáme pár lyžíc marhuľovej šťavy z kompótu a kakao, nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Marhule zlejeme a necháme odkvapkať. Potom marhule nakrájame na menšie kúsky. Menší pekáčik s vyšším okrajom vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Vlejeme do neho kakaové cesto a husto poukladáme marhuľami. Kakaový-marhuľovou bublaninu pečieme na 170 ° C asi 35 minút. Upečenú bublaninu necháme vychladnúť a až potom krájame na kocky. Sypeme prosátým práškovým cukrom. Recept je asi na 12 kúskov kakaové-marhuľovej bublaniny.

Komentáre k receptu Kakaovo-marhuľová bublanina (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty