Kakaovo-marhuľová bublanina
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 11111x
Bublanina, ktorú chuťovo obměníme pridaním kakaa. A v kombinácii so šťavnatými marhuľami bude stopercentne chutiť.
Recept na 12 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
100 g | cukor múčka |
300 g | zavárané marhule (bez nálevu) |
180 g | hladká múka |
2 lyžice | kakao |
4 - 5 lyžíc | marhuľová šťava |
80 g | cukor krupica |
3 ks | vajcia (L) |
70 g | maslo |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
maslo na vymastenie | |
hrubá múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Do misy dáme žĺtky, práškový cukor a maslo, spoločne vyšľaháme do žltej peny. Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý bielkový sneh. K žĺtkom postupne vsypáváme múku premiešané s práškom do pečiva, pridáme pár lyžíc marhuľovej šťavy z kompótu a kakao, nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Marhule zlejeme a necháme odkvapkať. Potom marhule nakrájame na menšie kúsky. Menší pekáčik s vyšším okrajom vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Vlejeme do neho kakaové cesto a husto poukladáme marhuľami. Kakaový-marhuľovou bublaninu pečieme na 170 ° C asi 35 minút. Upečenú bublaninu necháme vychladnúť a až potom krájame na kocky. Sypeme prosátým práškovým cukrom. Recept je asi na 12 kúskov kakaové-marhuľovej bublaniny.