Kakaové tortičky s orechovým krémom
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 43122x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 lyžička | kakao |
16 dkg | hladká múka |
8 dkg | mleté orechy |
16 dkg | maslo alebo Hera |
8 dkg | cukor múčka |
krém: | |
rum | |
vriaca voda | |
2 ks | žĺtok |
10 dkg | mleté orechy |
10 dkg | cukor krupica |
10 dkg | maslo |
na ozdobu: | |
mandle | |
poleva: | |
čokoláda na varenie |
Postup prípravy receptu
Z múky, cukru, kakaa, mletých orechov a zmäknutého tuku urobíme hladké cesto. Vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska, štvorčeky alebo iné tvary. Žĺtky vyšľaháme s cukrom nad parou do peny. V priebehu podľa potreby pridáme 2 - 4 lyžice vriacej vody. Vychladnutá pena sa postupne pridáva do dobre rozotreného masla s umletými orechy. Podľa chuti môžeme pridať 2 lyžice rumu. Polovicu upečeného cukroví namáčame v rozpustenej čokoláde, zdobíme rozpolené mandlí a necháme stuhnúť. Zvyšnú polovicu natierame krémom a zlepujú. Kakaové tortičky s orechovým krémom sú výborným sladkosťami pre každú sviatočnú príležitosť.