Kakaová buchta 2
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 70742x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
250 g | cukor múčka |
1 balíček | kypriaci prášok |
50 g | maslo |
250 ml | mlieko |
250 g | polohrubá múka |
1 ks | vajcia |
3 lyžice | kakao |
na ozdobu: | |
vlašské orechy | |
čokoládová poleva | |
podľa chuti: | |
vlašské orechy |
Postup prípravy receptu
Mlieko ohrejeme, aby bolo teplé, ale nesmie vrieť. Vyšší plech vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme a vysypeme múkou. Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosejeme. Miesto klasického kypriaceho prášku môžeme použiť prášok do perníka, alebo len pridať korenie do perníka. Múku zmiešame s cukrom a kakaom dohromady. Pridáme maslo, teplé mlieko a vajcia. Všetko starostlivo zmiešame dohromady a vylejeme na pripravený plech. Kakaovú buchtu môžeme posypať sekanými orechmi a až potom dať piecť. Kakaovú buchtu pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C dozlatista. Obvykle stačí 15 - 25 minút. Záleží na rúre. Upečenú kakaovú buchtu prelejeme čokoládovou polevou a prípadne ozdobíme orechy. Necháme ju stuhnúť a môžeme podávať.