Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kačica z parného hrnca po japonsky

  • hlavné chody
  • japonská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 13596x
Kačica z parného hrnca po japonsky

Lahodné kačacie mäso s nádychom saké pripravované v parnom hrnci.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Kačica z parného hrnca po japonsky
recept Kačica z parného hrnca po japonsky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 hlávka čínskej kapusty
2 ks kačacie prso
1 lyžička soľ
1/2 šálku saké

Postup prípravy receptu

Kačacie prsia opláchneme prúdom studenej vody a rozložíme ich na tácku alebo misu kožou dole, osolíme a necháme aspoň 2 hodiny odpočinúť v chladničke. Mäso zalejeme japonským alkoholickým nýpojem saké, vložíme do parného hrnca a pod pokrievkou pripravujeme v pare 7 minút. Medzitým rozohrejeme malú panvicu na miernu teplotu. Uvarené mäso vyberieme z parného hrnca a odložíme stranou, na parák dáme čínskej kapusty a pod pokrievkou pripravujeme 3 minúty. V panvičke si zatiaľ rozohrejeme trochu olivového oleja. Kačacie prsia necháme v panvičke krátko osmahnout kožou dole. Potom mäso nakrájame na 4-5 porcií. Kapusta vyberieme z parák, pokrájame a podávame ako prílohu k mäsu. Ihneď servírujeme.

Komentáre k receptu Kačica z parného hrnca po japonsky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty