Kačica z parného hrnca po japonsky
- hlavné chody
- japonská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 14919x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hlávka | čínskej kapusty |
2 ks | kačacie prso |
1 lyžička | soľ |
1/2 šálku | saké |
Postup prípravy receptu
Kačacie prsia opláchneme prúdom studenej vody a rozložíme ich na tácku alebo misu kožou dole, osolíme a necháme aspoň 2 hodiny odpočinúť v chladničke. Mäso zalejeme japonským alkoholickým nýpojem saké, vložíme do parného hrnca a pod pokrievkou pripravujeme v pare 7 minút. Medzitým rozohrejeme malú panvicu na miernu teplotu. Uvarené mäso vyberieme z parného hrnca a odložíme stranou, na parák dáme čínskej kapusty a pod pokrievkou pripravujeme 3 minúty. V panvičke si zatiaľ rozohrejeme trochu olivového oleja. Kačacie prsia necháme v panvičke krátko osmahnout kožou dole. Potom mäso nakrájame na 4-5 porcií. Kapusta vyberieme z parák, pokrájame a podávame ako prílohu k mäsu. Ihneď servírujeme.