Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kačacie prsia s cestovinami a malinami

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 2917x
Kačacie prsia s cestovinami a malinami

Krehké kačacie kúsky s cestovinami a sladkou omáčkou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kačacie prsia s cestovinami a malinami
recept Kačacie prsia s cestovinami a malinami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g linguini
1/4 hrnku hladká múka
50 g šalotka
1 lyžica citrónová šťava
1 lyžica worchesterová omáčka
1 lyžica olivový olej
4 lyžice med
150 ml mäsový vývar
1 hrnek maliny
2 lyžice maslo
4 ks kačacie prsia
50 g Mrkva

na ozdobu:

maliny
petržlen

podľa chuti:

soľ
korenie

Postup prípravy receptu

Kačacie prsia očistíme a do kože urobíme nožom plytké zárezy. Mäso osolíme a opečieme na panvici na masle dozlatista. Pridáme mrkvu, šalotku, citrónovú šťavu a polovicu mäsového vývaru, prikryjeme pokrievkou a asi 40 minút dusíme. Vmiešame polovicu medu a polovicu malín. Potom vmiešame polovicu múky a povalíme 3 minúty. Pridáme korenie a worcesterskou omáčku. Mäso podlejeme zvyšným vývarom a približne 1 minútu povaríme, potom do omáčky vmiešame zvyšok medu, malín a múky. Povaríme ďalšie 3 minúty. Mäso odložíme na tanier a udržujeme teplé. Omáčku za občasného miešania ešte chvíľu varíme. Vo veľkom hrnci uvaríme v mierne osolenej vode s olivovým olejom Linguini (dlhé širšie rezance). Scedíme ich a rozdelíme na taniere. Kačacie prsia pozdĺžne nakrájame na plátky hrubé asi 112 centimetra. Na cestoviny nalejeme trochu omáčky a upravíme plátky mäsa do tvaru vejára. Obložíme malinami a petržlenovou vňaťou a podávame. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART

Komentáre k receptu Kačacie prsia s cestovinami a malinami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty