Kačacie prsia s cestovinami a malinami
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 2917x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | linguini |
1/4 hrnku | hladká múka |
50 g | šalotka |
1 lyžica | citrónová šťava |
1 lyžica | worchesterová omáčka |
1 lyžica | olivový olej |
4 lyžice | med |
150 ml | mäsový vývar |
1 hrnek | maliny |
2 lyžice | maslo |
4 ks | kačacie prsia |
50 g | Mrkva |
na ozdobu: | |
maliny | |
petržlen | |
podľa chuti: | |
soľ | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Kačacie prsia očistíme a do kože urobíme nožom plytké zárezy. Mäso osolíme a opečieme na panvici na masle dozlatista. Pridáme mrkvu, šalotku, citrónovú šťavu a polovicu mäsového vývaru, prikryjeme pokrievkou a asi 40 minút dusíme. Vmiešame polovicu medu a polovicu malín. Potom vmiešame polovicu múky a povalíme 3 minúty. Pridáme korenie a worcesterskou omáčku. Mäso podlejeme zvyšným vývarom a približne 1 minútu povaríme, potom do omáčky vmiešame zvyšok medu, malín a múky. Povaríme ďalšie 3 minúty. Mäso odložíme na tanier a udržujeme teplé. Omáčku za občasného miešania ešte chvíľu varíme. Vo veľkom hrnci uvaríme v mierne osolenej vode s olivovým olejom Linguini (dlhé širšie rezance). Scedíme ich a rozdelíme na taniere. Kačacie prsia pozdĺžne nakrájame na plátky hrubé asi 112 centimetra. Na cestoviny nalejeme trochu omáčky a upravíme plátky mäsa do tvaru vejára. Obložíme malinami a petržlenovou vňaťou a podávame. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART