Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Južanský kel

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 134897x
Južanský kel

Kapustová dobrota, ku ktorej je vhodným doplnkom chladené pivko.

vytlačiť recept Južanský kel
recept Južanský kel
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mletý korenie
60 g sadlo
polievkové korenie
150 g zemiaky
150 g ryže
soľ
250 g údené mäso
500 g kel
60 g slanina
1 ks cibula

Postup prípravy receptu

Údené mäso uvaríme domäkka a nakrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme a najemno nasekáme. Na masti dozlata orestujeme cibuľku, pridáme ryžu a zodratí, na kocky pokrájané zemiaky. Podlejeme a dusíme domäkka. Keď je všetko mäkké, pridáme na prúžky nakrájanú kapustu, podlejeme vývarom a opäť dusíme. Keď je pokrm mäkký, vyškvaříme na rezance nakrájanú slaninu a spolu s mäsom ju vpracujeme do pokrmu. Ochutíme čiernym korením, polievkovým korením a osolíme.

Komentáre k receptu Južanský kel (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty