Jurášov fazuľový hrniec
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 133374x
Pýtate sa, prečo zrovna Jurášův hrniec? Tento výdatný pokrm je obľúbeným jedlom môjho syna Juráš. A keď sa u nás varí, tak vždy vo veľkom. Skúste ho taky a uvidíte, že vám malý hrniec stačiť nebude.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 miska | kyslá kapusta |
4 guličky | nové korenie |
1 štipka | tymián |
2 lyžičky | soľ |
6 strúčikov | cesnak |
1 štipka | chilli korenie |
1 konzerva | paradajkový pretlak |
2 ks | paprika |
1 pohár | zeleninové sterilizované lečo |
1 štipka | mleté čierne korenie |
3 ks | bobkový list |
3 ks | cibula |
5 guličiek | celý čierne korenie |
2 lyžice | hladká múka |
4 ks | paradajka |
4 lyžice | maslo |
4 ks | ostravská klobása |
1 balíček | bielej fazule |
1 kocka | masox |
2 lyžičky | majorana |
Postup prípravy receptu
Fazuľa namočíme cez noc do studenej vody.Tu potom druhý deň vymeníme a fazuľa uvaríme skoro domäkka. Cibuľu a cesnak nakrájame na plátky, papriku na prúžky, paradajky na kúsky a klobásu na půlměsíčky.To všetko, spolu s kapustou a paradajkovým pretlakom, pridáme k fazuli a varíme ešte asi 20 minút, kým fazuľa a zelenina úplne nezmäknú. Medzitým si pripravíme zápražku. Na rozpustenom masle opražíme múku dozlata a necháme ju na panvici vychladnúť. Odoberieme trochu vývaru z fazule a rozpustíme v ňom kocku Masoxu.Zředěný mäsový vývar prilejeme do hrnca, vmiešame aj vychladnutú zápražku. Ochutíme majoránom, mletým čiernym korením, štipkou tymianu a chilli a ešte krátko povaríme. Hotové podávame s chlebom.