Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jurášov fazuľový hrniec

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133374x
Jurášov fazuľový hrniec

Pýtate sa, prečo zrovna Jurášův hrniec? Tento výdatný pokrm je obľúbeným jedlom môjho syna Juráš. A keď sa u nás varí, tak vždy vo veľkom. Skúste ho taky a uvidíte, že vám malý hrniec stačiť nebude.

vytlačiť recept Jurášov fazuľový hrniec
recept Jurášov fazuľový hrniec
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 miska kyslá kapusta
4 guličky nové korenie
1 štipka tymián
2 lyžičky soľ
6 strúčikov cesnak
1 štipka chilli korenie
1 konzerva paradajkový pretlak
2 ks paprika
1 pohár zeleninové sterilizované lečo
1 štipka mleté čierne korenie
3 ks bobkový list
3 ks cibula
5 guličiek celý čierne korenie
2 lyžice hladká múka
4 ks paradajka
4 lyžice maslo
4 ks ostravská klobása
1 balíček bielej fazule
1 kocka masox
2 lyžičky majorana

Postup prípravy receptu

Fazuľa namočíme cez noc do studenej vody.Tu potom druhý deň vymeníme a fazuľa uvaríme skoro domäkka. Cibuľu a cesnak nakrájame na plátky, papriku na prúžky, paradajky na kúsky a klobásu na půlměsíčky.To všetko, spolu s kapustou a paradajkovým pretlakom, pridáme k fazuli a varíme ešte asi 20 minút, kým fazuľa a zelenina úplne nezmäknú. Medzitým si pripravíme zápražku. Na rozpustenom masle opražíme múku dozlata a necháme ju na panvici vychladnúť. Odoberieme trochu vývaru z fazule a rozpustíme v ňom kocku Masoxu.Zředěný mäsový vývar prilejeme do hrnca, vmiešame aj vychladnutú zápražku. Ochutíme majoránom, mletým čiernym korením, štipkou tymianu a chilli a ešte krátko povaríme. Hotové podávame s chlebom.

Komentáre k receptu Jurášov fazuľový hrniec (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty