Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Juhočeská štrúdľa

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 132654x
Juhočeská štrúdľa

Ďalšie variant chutného využitie jesennej úrody jabĺk

vytlačiť recept Juhočeská štrúdľa
recept Juhočeská štrúdľa
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 balíčky škoricový cukor
1 ks vajcia
orechy
50 g strúhanka
150 g hladká múka
1 lyžička tuk
1 ks žĺtok
125 ml mlieko (voda)
50 g maslo
hrozienka
1 štipka soľ
500 g jablko

Postup prípravy receptu

Prísady spracujeme na hladké cesto, ktoré dáme do chladničky odpočinúť. Nakrájame si jablká, prosypeme je škoricovým cukrom a podľa vlastnej chuti môžeme pridať aj hrozienka a orechy. Cesto rozdelíme na štyri rovnaké diely, každý rozvaľkáme na čo najtenšie placku, stredom návrším Zavárané, nastrúhané jablká, posypeme strúhankou a pokropíme tukom. Stočíme, uzavrieme, dáme na dobre vymastený plech, pomastíme medzi živiny aj na povrchu, podlejeme 2 lyžicami mlieka a upečieme. Upečený štrúdľu zdobíme práškovým cukrom.

Komentáre k receptu Juhočeská štrúdľa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty