Juhočeská štrúdľa
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 132654x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 balíčky | škoricový cukor |
1 ks | vajcia |
orechy | |
50 g | strúhanka |
150 g | hladká múka |
1 lyžička | tuk |
1 ks | žĺtok |
125 ml | mlieko (voda) |
50 g | maslo |
hrozienka | |
1 štipka | soľ |
500 g | jablko |
Postup prípravy receptu
Prísady spracujeme na hladké cesto, ktoré dáme do chladničky odpočinúť. Nakrájame si jablká, prosypeme je škoricovým cukrom a podľa vlastnej chuti môžeme pridať aj hrozienka a orechy. Cesto rozdelíme na štyri rovnaké diely, každý rozvaľkáme na čo najtenšie placku, stredom návrším Zavárané, nastrúhané jablká, posypeme strúhankou a pokropíme tukom. Stočíme, uzavrieme, dáme na dobre vymastený plech, pomastíme medzi živiny aj na povrchu, podlejeme 2 lyžicami mlieka a upečieme. Upečený štrúdľu zdobíme práškovým cukrom.