Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Juhočeská kulajda od babičky ruži

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 71868x
Juhočeská kulajda od babičky ruži

Výborná a sýta polievka. Môžeme ju podávať aj ako hlavné jedlo.

vytlačiť recept Juhočeská kulajda od babičky ruži
recept Juhočeská kulajda od babičky ruži
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 zväzok kôpor
4 - 5 ks vajcia
1 kocka masox
1 lyžica ocot
2 kelímky smotana na šľahanie
2 l voda
4 ks väčšie zemiaky
1 hrsť huby
2 lyžice maslo
2 lyžice hladká múka
1 hrnek mlieko
1 lyžica drvená rasca

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Do speneného masla vmiešame rasca a múku, svetlú rascový zápražku zalejeme vodou a pridáme masox. Vegetariáni použijú zeleninový bujón. Medzitým si nakrájame olúpané zemiaky na kocky, pridáme do hrnca i hrsť sušených húb. Osolíme a zvoľna varíme. Vajcia (3 - 4 ks) uvaríme natvrdo a jedno rozklepneme do hrnčeka s mliekom. Uvarená vajíčka schladíte, olúpeme a nasekáme. Keď sú zemiaky skoro uvarené, vmiešame vajíčko rozkvedlané v mlieku, okyselíme podľa chuti octom a prisolíme, nakoniec pridáme obe šľahačky, nasekaný kôpor (trochu si odložíme na ozdobu) a prichystané vajcia. Polievku ľahko prevarte. Jihočeskú kulajda podávame v mističkách. Každú porciu ešte ozdobíme vetvičkou kôpru.

Komentáre k receptu Juhočeská kulajda od babičky ruži (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty