Juhočeská cmunda
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 96233x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 lyžičky | majorana |
1 kg | zemiakov |
1 šálek | mlieko |
300 g | údený bok |
120 g | hladká múka |
1 palička | cesnak |
1/2 lyžičky | drvená rasca |
1 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
masť na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Olúpeme si zemiaky a nastrúhame je na hrubom strúhadle. V mlynčeku na mäso pomelieme údené. Olúpeme celý cesnak a promačkáme v lise. Mäso pridáme do misy k nastrúhaným bramborům, prisypeme múku, prilejeme horúce mlieko. K testu na zemiakovú pridáme vajcia a ochutíme soľou, korením, majoránkou, kmínom. Pridáme cesnak. Zmes na juhočeskou cmundu dobre premiešame a na masti opečieme ako placky dozlatista.