Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Juhočeská cmunda

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 96233x
Juhočeská cmunda

Recept na pravý jihočeský zemiakovú.

vytlačiť recept Juhočeská cmunda
recept Juhočeská cmunda
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 lyžičky majorana
1 kg zemiakov
1 šálek mlieko
300 g údený bok
120 g hladká múka
1 palička cesnak
1/2 lyžičky drvená rasca
1 ks vajcia

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

masť na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Olúpeme si zemiaky a nastrúhame je na hrubom strúhadle. V mlynčeku na mäso pomelieme údené. Olúpeme celý cesnak a promačkáme v lise. Mäso pridáme do misy k nastrúhaným bramborům, prisypeme múku, prilejeme horúce mlieko. K testu na zemiakovú pridáme vajcia a ochutíme soľou, korením, majoránkou, kmínom. Pridáme cesnak. Zmes na juhočeskou cmundu dobre premiešame a na masti opečieme ako placky dozlatista.

Komentáre k receptu Juhočeská cmunda (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty