Johančina mrkvová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 127953x
Chuťovo veľmi zaujímavá, dobrá a zdravá polievka podľa receptu jednej mojej veľmi dobrej kamarátky.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 dl | voda |
1,5 l | voda |
zeler | |
1 ks | petržlen |
3 lyžice | maslo |
3 ks | Mrkva |
3 lyžice | krupice |
na ozdobu: | |
2 lyžice | sekané bylinky |
podľa chuti: | |
soľ | |
1 kocka | zeleninový bujón |
mleté čierne korenie | |
1 strúčik | cesnak |
drvená rasca |
Postup prípravy receptu
Mrkva, petržlen aj zeler očistíme a jemne všetko nastrúhame. Množstvo zeleru by malo byť rovnaké ako množstvo petržlenu. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Maslo rozpustíme a nastrúhanú zeleninu, ktorú posypeme drveným kmínom na ňom smažíme tak dlho, kým mrkva nepustí do masla červenú farbu. Potom prilejeme vodu, pridáme bujón a varíme domäkka. V polovici šálky studenej vody rozmiešame krupicu a tú prilejeme do takmer hotovej polievky. Pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme a krátko povaríme. Johančinu mrkvovú polievku podávame sypanú čerstvými bylinkami.