Jogurtový dresing s bazalkou
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 88308x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hrsť | lístky bazalky |
2 strúčiky | cesnak |
500 ml | biely jogurt |
2 ks | menšia paradajka |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Cesnak olúpeme a nasekáme spoločne s bazalkou najemno. Paradajky umyjeme a nakrájame na drobné kúsky, alebo tiež jemne nasekáme. Všetko premiešame s bielym jogurtom. Veľmi chutný a krásne hustý je Choceňský jogurt, ktorý doporučuji. Dresing už len podľa chuti osolíme a okoreníme. Jogurtový dresing s bazalkou je výbornou prílohou k pečenému mäsu, alebo len k samotným pečeným zemiakom. Pozn: Ak nemáme čerstvú bazalku, môžeme použiť sušenú. Síce nie je tak výrazná a voňavá, ale dresing je chutný aj tak.
Komentáre k receptu Jogurtový dresing s bazalkou (1 komentár)
-
Erika Kračková
23.August 2012 18:09
Vynikajúci dresing. Ja som vyskusala ako zalievku.Na panvici s troskou olivoveho opecene prsicka a k tomu cinsky salat, sery paradajky, olivy k tomu opecene bagetky. Naozaj vellmi chutne a zdrave.