Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jogurtový dezert

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 72401x
Jogurtový dezert

Ľahučké letné múčnik, ktorý príde každému vhod. Recept je na veľký plech, polovičná dávka sa hodí na tortu.

vytlačiť recept Jogurtový dezert
recept Jogurtový dezert sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

5 lyžíc cukor kryštál
6 lyžíc polohrubá múka
3 lyžice vlažná voda
5 ks vajcia

krém:

1 balíček želatína v prášku
600 - 800 ml biely jogurt
3 - 5 lyžíc cukor múčka
2 lyžice rum
500 ml voda
250 ml smotana na šľahanie

poleva:

1/2 - 3/4 kg ovocie
2 ks tortovej želé
1/2 l ovocná šťava

Postup prípravy receptu

Najprv si pripravíme piškótový korpus a formu na pečenie vymastíme a vysypeme múkou. Do vyššej misky rozklepneme vajcia a pridáme cukor. Do druhej misky nachystáme múku a zmiešame ju s práškom do pečiva. Nachystáme do pohára vodu. Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej peny, potom pridáme múku. Po troškách pridáme vodu. Piškótové cesto nalejeme na plech a pečieme pri 150 - 200 ° C. Upečený korpus necháme vychladnúť. Počas pečenia si pripravíme jogurtový krém. Práškovou želatínu necháme napučať a rozpustíme ju podľa návodu. Jogurt zmiešame s rumom, cukrom a vychladnutú, ale ešte tekutú želatínou. Nakoniec primiešame vopred vyšlehanou smotanu na šľahanie. Všetko nalejeme na piškótový korpus a dáme do chladničky stuhnúť, najmenej na tri hodiny, ideálne do druhého dňa. Potom múčnik pokladieme jahodami alebo iným sezónnym ovocím. Pripravíme 2 balíčky dortového želé podľa návodu (rozpustíme vo vode so sirupom alebo ovocnej šťave) a chladnúce zmesou prelejeme ovocie.

Komentáre k receptu Jogurtový dezert (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty