Jogurtové zapekané rezne
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 23648x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 plátky | syr madeiland |
2 ks | kuracie prsia |
soľ | |
olivový olej | |
2 - 3 lyžíc | biely jogurt |
4 lyžice | tatárska omáčka |
2 hrste | pór |
marináda: | |
2 lyžice | biely jogurt |
chilli vločky |
Postup prípravy receptu
Kuracie plátky naklepeme, osolíme a naložíme do jogurtu a chilli vločiek. Necháme v chlade odležať najlepšie cez noc. Pór očistíme a nakrájame na slabé kolieska. Na rozpálenú panvicu dáme asi lyžičku olivového oleja, vhodíme pór a krátko opečieme. Pridáme plátky mäsa s jogurtom a po oboch stranách necháme zatiahnuť a zbelie, mierne osmažiť. Odstavíme. Do pekáča alebo sklenenej misy vložíme mäso is pórom a olejom a pokvapkáme po stranách tatárskou omáčkou premiešané s jogurtom. Na každý plátok mäsa dáme plátok syra a necháme zapiecť vo vyhriatej rúre asi 15 - 20 minút. Jogurtové zapekané rezne podávame ešte teplé so zemiakovou kašou.