Jogurtová pochúťka
- dezerty
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 55459x
Jogurt plný ananásu a zdobený šľahačkou je hotový za chvíľku, ale ochutnať ho môžete až na druhý deň.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 kelímky | Plnotučný jogurt (150 g) |
1 konzerva | ananás |
2 balíčky | vanilkový cukor |
70 g | cukor |
4 lístky | želatína |
na ozdobu: | |
1/2 kelímku | smotana na šľahanie |
2 lyžice | sekané mandle |
Postup prípravy receptu
Želatínu namočíme do studenej vody. Jogurt miešame s oboma druhmi cukry, kým sa nerozpustí. Ananás necháme na sitku odkvapkať. 5 - 7 kúskov si odložíme na ozdobu, zvyšok ananásu vmiešame do jogurtu. Želatínu vytlačíme a na malom plameni ju rozpustíme. Vmiešame ju do jogurtu a krémom naplníme dezertné misu, ktorú uložíme do chladničky zatuhnout. Smotanu vyšľaháme dotuha, naplníme ju do cukrárskeho vrecka a povrch ananásového jogurtu ozdobíme hviezdičkami. Olúpané mandle nasekáme a opražíme na suchej panvici do zlatohneda. Zvyšné kúsky ananásu překrájíme na polovice a ozdobne zapichneme do hviezdičiek šľahačky. Jogurtovú pochúťku posypeme mandľami a podávame.