Jemný tvarohový koláč s ovocím
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 60610x
Ľahký a nenáročný tortu, na ktorom si pochutnajú všetci. U kávy alebo k popoludňajšiemu čaji chutí báječne.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | vajcia |
60 g | škrobová bozkáva |
125 g | Hera |
1 štipka | prášok do pečiva |
200 g | polohrubá múka |
60 g | cukor múčka |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
náplň: | |
2 lyžičky | sušená citrónová kôra |
4 ks | bielok |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 kg | tvaroh |
200 g | cukor múčka |
4 ks | žĺtok |
60 g | škrobová bozkáva |
1 konzerva | maliny |
125 g | Hera |
podľa potreby: | |
polohrubá múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme cesto na korpus. V mise zmiešame múku, škrobovú múčku, prášok do pečiva, vajcia, cukor a Heru. Zmes dobre vypracujeme rukami na hladké cesto. Necháme odležať na chladnom mieste asi 30 minút. Než cesto na korpus vychladne, pripravíme tvarohovú náplň. Do šľahacej misy dáme Heru s cukrom, citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Ušľaháme do peny. Žĺtky oddelíme od bielkov, ktoré dáme zvlášť do misy a žĺtky pridáme do cesta spolu so škrobovú múčkou. Ešte pridáme tvaroh, ktorý dobre vyšľaháme v ceste. Nakoniec zľahka vmiešame maliny. Tortovú formu vymažeme maslom a vysypeme polohrubú múkou. Rovnomerne rozotrieme vychladnuté cesto vo forme a tvarohovú náplň rozotrieme na korpus. Vyhladíme. Jemný tvarohový koláč s ovocím dáme do vopred vyhriatej teplovzdušnej rúry na 150 ° C. Pečieme asi 65 minút dozlatista. Po upečení necháme tvarohový koláč s ovocím vychladnúť a nakoniec posypeme práškovým cukrom.