Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemný tvarohový koláč s ovocím

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60610x
Jemný tvarohový koláč s ovocím

Ľahký a nenáročný tortu, na ktorom si pochutnajú všetci. U kávy alebo k popoludňajšiemu čaji chutí báječne.

vytlačiť recept Jemný tvarohový koláč s ovocím
recept Jemný tvarohový koláč s ovocím sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 ks vajcia
60 g škrobová bozkáva
125 g Hera
1 štipka prášok do pečiva
200 g polohrubá múka
60 g cukor múčka

na ozdobu:

cukor múčka

náplň:

2 lyžičky sušená citrónová kôra
4 ks bielok
1 balíček vanilkový cukor
1 kg tvaroh
200 g cukor múčka
4 ks žĺtok
60 g škrobová bozkáva
1 konzerva maliny
125 g Hera

podľa potreby:

polohrubá múka na vysypanie
tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Najskôr si pripravíme cesto na korpus. V mise zmiešame múku, škrobovú múčku, prášok do pečiva, vajcia, cukor a Heru. Zmes dobre vypracujeme rukami na hladké cesto. Necháme odležať na chladnom mieste asi 30 minút. Než cesto na korpus vychladne, pripravíme tvarohovú náplň. Do šľahacej misy dáme Heru s cukrom, citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Ušľaháme do peny. Žĺtky oddelíme od bielkov, ktoré dáme zvlášť do misy a žĺtky pridáme do cesta spolu so škrobovú múčkou. Ešte pridáme tvaroh, ktorý dobre vyšľaháme v ceste. Nakoniec zľahka vmiešame maliny. Tortovú formu vymažeme maslom a vysypeme polohrubú múkou. Rovnomerne rozotrieme vychladnuté cesto vo forme a tvarohovú náplň rozotrieme na korpus. Vyhladíme. Jemný tvarohový koláč s ovocím dáme do vopred vyhriatej teplovzdušnej rúry na 150 ° C. Pečieme asi 65 minút dozlatista. Po upečení necháme tvarohový koláč s ovocím vychladnúť a nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Komentáre k receptu Jemný tvarohový koláč s ovocím (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty