Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemný paradajkový šalát

  • šaláty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 34475x
Jemný paradajkový šalát

Rajský šalát so smotanovou zálievkou je vhodnou prílohou ku grilovaným mäsám.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Jemný paradajkový šalát
recept Jemný paradajkový šalát sa mi páči
(Recept sa páči celkom 6x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

8 ks veľké paradajka
1 ks veľká cibuľa

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

pažítka

zálievka:

2 dl voda
3 lyžičky cukor
1 lyžica ocot
2 dl smotana

Postup prípravy receptu

Paradajky očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Pažítku usekáme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné kocky. Zálievku si pripravíme z vody, cukru, octu a smotany. Na plátky nakrájané paradajky urovnáme do misy, osolíme, okoreníme a posypeme cibuľou. Zakryjeme pokrievkou a necháme 20 minút rozležet v chlade. Až paradajky pustia šťavu, všetko prelejeme zálievkou a posypeme pažítkou. Jemný paradajkový šalát podávame ako prílohu k mäsám alebo samostatne s bielym pečivom.

Komentáre k receptu Jemný paradajkový šalát (1 komentár)

  • Gabriela Šurinová 01.May 2011 22:34

    Aj ja ho robím je veľmi , veľmi zdravý a dobrý

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt