Jemný koláč s rebarborou a jahodami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 64372x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
100 g | tuk |
1 lyžička | kypriaci prášok |
3 ks | žĺtok |
100 g | cukor múčka |
150 g | hladká múka |
6 lyžíc | mlieko |
50 g | kukuričný škrob |
náplň: | |
50 g | strúhaný kokos |
150 g | cukor krupica |
250 g | rebarbora |
3 ks | bielok |
250 g | čerstvé jahody |
podľa potreby: | |
hrubá múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky, ktoré vsypeme do vriacej vody na 20 sekúnd, okamžite ich scedíme a prepláchneme studenou vodou. Jahody umyjeme, odstopkujeme a nakrájame na kúsky. Koláčovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Tuk vymiešame s cukrom a žĺtkami do peny. Pridáme mlieko, múku s kypriacim práškom a kukuričným škrobom. Cesto vlejeme do pripravenej koláčové formy. Cesto vložíme do rúry a predpečieme asi len 15 minút. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a ešte prošleháme. Nakoniec opatrne vmiešame kokos, rebarboru a jahody. Zmes návrším na predpečený koláč a dopekáme ešte 15 minút. Jemný koláč s rebarboru a jahodami nakrájame na kúsky, necháme vychladnúť a môžeme podávať.