Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemný koláč s rebarborou a jahodami

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64372x
Jemný koláč s rebarborou a jahodami

Skúste spojiť chuť nakyslej rebarbory, sladkých jahôd a kokosu. Výsledok je báječný.

vytlačiť recept Jemný koláč s rebarborou a jahodami
recept Jemný koláč s rebarborou a jahodami
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

100 g tuk
1 lyžička kypriaci prášok
3 ks žĺtok
100 g cukor múčka
150 g hladká múka
6 lyžíc mlieko
50 g kukuričný škrob

náplň:

50 g strúhaný kokos
150 g cukor krupica
250 g rebarbora
3 ks bielok
250 g čerstvé jahody

podľa potreby:

hrubá múka na vysypanie
tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky, ktoré vsypeme do vriacej vody na 20 sekúnd, okamžite ich scedíme a prepláchneme studenou vodou. Jahody umyjeme, odstopkujeme a nakrájame na kúsky. Koláčovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Tuk vymiešame s cukrom a žĺtkami do peny. Pridáme mlieko, múku s kypriacim práškom a kukuričným škrobom. Cesto vlejeme do pripravenej koláčové formy. Cesto vložíme do rúry a predpečieme asi len 15 minút. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a ešte prošleháme. Nakoniec opatrne vmiešame kokos, rebarboru a jahody. Zmes návrším na predpečený koláč a dopekáme ešte 15 minút. Jemný koláč s rebarboru a jahodami nakrájame na kúsky, necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Jemný koláč s rebarborou a jahodami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty