Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemný kokosový dezert

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 7635x
Jemný kokosový dezert

Netradičné recept na ľahký a svieži dezert z kokosového želé, ktorý podávame s jahodovou omáčkou a kompotovanými kúsky aloe vera.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Jemný kokosový dezert
recept Jemný kokosový dezert sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 konzervy kokosový krém
1 balíček vanilkový cukor
500 ml kompót z aloe vera
12 plátkov želatína

na ozdobu:

čerstvá mäta

omáčka:

šťava z kompótu
400 g jahody
1 lyžička citrónová šťava
8 lyžíc cukor

Postup prípravy receptu

Najskôr si pripravíme kokosové vežičky alebo iné tvary z kokosového krému a želatíny. Plátky želatíny necháme napučať vo vode, potom je na teple spolu s vanilkovým cukrom necháme úplne rozpustiť a odstavíme. Nesmie sa variť. Rozpustenú želatínu premiešame do hladka sa 4 polievkovými lyžicami kokosového krému z konzervy. Zmes vmiešame do zvyšnej kokosovej tekutiny, vlejeme do formičiek, alebo pohárov vypláchnutých studenou vodou a necháme v chlade stuhnúť. Príprava jahodovej omáčky: Jahody očistíme a umyjeme. Niekoľko kúskov odložíme stranou na ozdobu. Kompót z aloe vera scedíme. Zo zliate kompotové šťavy, cukru a citrónovej šťavy zvaríme sirup a vmiešame jahody. Krátko povaríme, necháme vychladnúť a rozmixujeme na hustejšie omáčku. Stuhnutý kokosový krém vyklopíme na tanieriky, prelejeme jahodovou omáčkou, ozdobíme celými jahodami a kockami kompótu aloe vera. Jemný kokosový dezert podávame vychladený s lístkom mäty alebo medovky obalené v cukre.

Komentáre k receptu Jemný kokosový dezert (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty