Jemný kokosový dezert
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 7635x
Netradičné recept na ľahký a svieži dezert z kokosového želé, ktorý podávame s jahodovou omáčkou a kompotovanými kúsky aloe vera.
Recept na 8 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 konzervy | kokosový krém |
1 balíček | vanilkový cukor |
500 ml | kompót z aloe vera |
12 plátkov | želatína |
na ozdobu: | |
čerstvá mäta | |
omáčka: | |
šťava z kompótu | |
400 g | jahody |
1 lyžička | citrónová šťava |
8 lyžíc | cukor |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme kokosové vežičky alebo iné tvary z kokosového krému a želatíny. Plátky želatíny necháme napučať vo vode, potom je na teple spolu s vanilkovým cukrom necháme úplne rozpustiť a odstavíme. Nesmie sa variť. Rozpustenú želatínu premiešame do hladka sa 4 polievkovými lyžicami kokosového krému z konzervy. Zmes vmiešame do zvyšnej kokosovej tekutiny, vlejeme do formičiek, alebo pohárov vypláchnutých studenou vodou a necháme v chlade stuhnúť. Príprava jahodovej omáčky: Jahody očistíme a umyjeme. Niekoľko kúskov odložíme stranou na ozdobu. Kompót z aloe vera scedíme. Zo zliate kompotové šťavy, cukru a citrónovej šťavy zvaríme sirup a vmiešame jahody. Krátko povaríme, necháme vychladnúť a rozmixujeme na hustejšie omáčku. Stuhnutý kokosový krém vyklopíme na tanieriky, prelejeme jahodovou omáčkou, ozdobíme celými jahodami a kockami kompótu aloe vera. Jemný kokosový dezert podávame vychladený s lístkom mäty alebo medovky obalené v cukre.