Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemný jablkový koláč

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 71744x
Jemný jablkový koláč

Jednoduchý, ľahký a vláčny koláč s ovocím.

vytlačiť recept Jemný jablkový koláč
recept Jemný jablkový koláč sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

100 g mleté orechy
300 g hrubá múka
400 g cukor
3/4 balíčku kypriaci prášok
100 g hrozienka
800 g jalbko
1 balíček vanilkový cukor
5 ks vajcia

podľa potreby:

múka na vysypanie
tuk na vymazanie

poleva:

100 g čokoláda na varenie
80 g stužený pokrmový tuk

Postup prípravy receptu

Jablká očistíme, rozštvrtíme ai so šupkou nastrúhame. Hrozienka sparíme a opláchneme. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Plech vymastíme a vysypeme, prípadne ho vyložíme papierom na pečenie. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a práškom do pečiva. K tejto zmesi striedavo pridávame po lyžiciach múku a nastrúhané jablká. Nakoniec do cesta vmiešame hrozienka a orechy. Cesto nalejeme na pripravený plech, vložíme do rúry a pečieme dozlata. Hotový jablkový koláč necháme vychladnúť. Tuk a čokoládu na varenie rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vlažnou polevou prelejeme jemný jablkový koláč a necháme stuhnúť. Jemný jablkový koláč nakrájame na kúsky a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Jemný jablkový koláč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty