Jemný jablkový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 73282x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
300 g | hrubá múka |
400 g | cukor |
3/4 balíčku | kypriaci prášok |
100 g | hrozienka |
800 g | jalbko |
1 balíček | vanilkový cukor |
5 ks | vajcia |
100 g | mleté orechy |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie | |
poleva: | |
80 g | stužený pokrmový tuk |
100 g | čokoláda na varenie |
Postup prípravy receptu
Jablká očistíme, rozštvrtíme ai so šupkou nastrúhame. Hrozienka sparíme a opláchneme. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Plech vymastíme a vysypeme, prípadne ho vyložíme papierom na pečenie. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a práškom do pečiva. K tejto zmesi striedavo pridávame po lyžiciach múku a nastrúhané jablká. Nakoniec do cesta vmiešame hrozienka a orechy. Cesto nalejeme na pripravený plech, vložíme do rúry a pečieme dozlata. Hotový jablkový koláč necháme vychladnúť. Tuk a čokoládu na varenie rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vlažnou polevou prelejeme jemný jablkový koláč a necháme stuhnúť. Jemný jablkový koláč nakrájame na kúsky a môžeme podávať.