Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemný čokoládový dezert

  • múčniky
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4949x
Jemný čokoládový dezert

Ozajstná delikatesa medzi pečenými dezerty. Základom je čokoláda a len pár ďalších ingrediencií. Nedá sa mu odolať!

vytlačiť recept Jemný čokoládový dezert
recept Jemný čokoládový dezert sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1,5 dl hladká múka
2 dl trstinový cukor
175 g maslo
200 g horká čokoláda
3 ks vajcia

podľa potreby:

hrubá múka na vysypanie
maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

Maslo necháme na miernom ohni rozpustiť a pridáme na kocky nalámanú horkú čokoládu. Môžeme použiť klasickú horkú čokoládu, ale is vyšším obsahom kakaa. Spojíme, až získame hladkú čokoládovú hmotu. Ak máme strach, že by sme mohli čokoládu pripáliť, pripravíme čokoládu vo vodnom kúpeli. Odstavíme z tepla. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do čokoládovo-maslové hmoty vmiešame trstinový cukor a žĺtky. Postupne pridáme aj múku a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Menšie formu (asi polovičný plech) vymažeme a vysypeme. Vlejeme čokoládové cesto a dáme do rúry vyhriatej na 200 ° C. Pečieme asi 25 minút, ale riadime sa typom rúry. Stred by mal zostať trochu mäkký. Jemný čokoládový dezert necháme vychladnúť a nakrájame na kocky. Dezert je výborný aj teplý, ale bude sa nám rozpadať. Skvele chutí doplnený zmrzlinou.

Komentáre k receptu Jemný čokoládový dezert (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty