Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemné zemiakové placky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27743x
Jemné zemiakové placky

Zemiakové placky chutia nasladko aj naslano, samotné alebo ako príloha.

vytlačiť recept Jemné zemiakové placky
recept Jemné zemiakové placky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g tvaroh
2 ks vajcia
200 g polohrubá múka
750 g zemiaky uvarené v šupke
soľ

podľa potreby:

tuk na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme tvaroh, vajcia, soľ, múku a vypracujeme cesto. Ak cesto príliš lepí, múku pridáme. Na doske doske z cesta vyvaľkáme plát (asi pol centimetra silný). Kolieskom alebo pohárom vykrajujeme placky, ktoré smažíme z oboch strán na rozohriatom oleji alebo masti. Spôsobov podávanie jemných zemiakových placiek je viac. Chutia samotnej, ale využiť ich môžeme aj ako prílohu k zelenine a mäsu, alebo podávať pocukrované cukrom a škoricou ku káve. Ozdobiť ich môžeme aj lekvárom a šľahačkou či kompotovým ovocím.

Komentáre k receptu Jemné zemiakové placky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty