Jemné zemiakové placky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 27584x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | vajcia |
200 g | polohrubá múka |
750 g | zemiaky uvarené v šupke |
soľ | |
250 g | tvaroh |
podľa potreby: | |
tuk na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme tvaroh, vajcia, soľ, múku a vypracujeme cesto. Ak cesto príliš lepí, múku pridáme. Na doske doske z cesta vyvaľkáme plát (asi pol centimetra silný). Kolieskom alebo pohárom vykrajujeme placky, ktoré smažíme z oboch strán na rozohriatom oleji alebo masti. Spôsobov podávanie jemných zemiakových placiek je viac. Chutia samotnej, ale využiť ich môžeme aj ako prílohu k zelenine a mäsu, alebo podávať pocukrované cukrom a škoricou ku káve. Ozdobiť ich môžeme aj lekvárom a šľahačkou či kompotovým ovocím.