Jemné vyprážané filé
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 47752x
Jemné vyprážané filé podávame so zemiakovým šalátom, ale hodí sa aj varené zemiaky. V tom prípade je podávame so studenou kôprovou omáčkou.
Recept na 2 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | rybia sójová omáčka |
1 hrsť | usekaná petržlen |
2 dl | mlieko |
400 g | mrazené rybie filety (Pangasius) |
na ozdobu: | |
petržlen | |
citrón | |
podľa chuti: | |
mletý zázvor | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
trojobal: | |
strúhaná žemľa | |
2 ks | vajcia |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Plátky ryby umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme štipkou mletého zázvoru. Vložíme ich do nádoby a prelejeme mliekom, sójovú rybacou omáčkou a zasypeme usekané zeleným petržlenom. Všetko premiešame a necháme 30 minút odležať. Potom plátky osušíme a obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Smažíme na rozpálenom oleji dozlatista. Jemné vyprážané filé zdobíme citrónom a petržlenovou vňaťou. Podávame s ľahkým zemiakovým šalátom. Obmena. Vyprážané filé sú moc dobré s varenými zemiakmi a studenou kôprovou omáčkou.