Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemné vyprážané filé

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 47752x
Jemné vyprážané filé

Jemné vyprážané filé podávame so zemiakovým šalátom, ale hodí sa aj varené zemiaky. V tom prípade je podávame so studenou kôprovou omáčkou.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Jemné vyprážané filé
recept Jemné vyprážané filé sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 lyžice rybia sójová omáčka
1 hrsť usekaná petržlen
2 dl mlieko
400 g mrazené rybie filety (Pangasius)

na ozdobu:

petržlen
citrón

podľa chuti:

mletý zázvor
soľ

podľa potreby:

olej

trojobal:

strúhaná žemľa
2 ks vajcia
hladká múka

Postup prípravy receptu

Plátky ryby umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme štipkou mletého zázvoru. Vložíme ich do nádoby a prelejeme mliekom, sójovú rybacou omáčkou a zasypeme usekané zeleným petržlenom. Všetko premiešame a necháme 30 minút odležať. Potom plátky osušíme a obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Smažíme na rozpálenom oleji dozlatista. Jemné vyprážané filé zdobíme citrónom a petržlenovou vňaťou. Podávame s ľahkým zemiakovým šalátom. Obmena. Vyprážané filé sú moc dobré s varenými zemiakmi a studenou kôprovou omáčkou.

Komentáre k receptu Jemné vyprážané filé (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty