Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemné kuracie ragú

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 59844x
Jemné kuracie ragú

Jemné kuracie ragú so zeleninou podávame s cestovinami.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Jemné kuracie ragú
recept Jemné kuracie ragú sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks cibula
1 lyžica vegeta
10 guličiek celý čierne korenie
4 guličky nové korenie
2 ks žĺtok
1 ks kurča
200 ml smotana na varenie
1 ks bobkový list
50 g maslo
400 g mrazená jarná zeleninová zmes
40 g hladká múka

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ
muškátový kvet

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Žĺtky rozšľaháme so smotanou a okoreníme muškátovým kvetom. Kurča očistíme, umyjeme a vložíme do studenej vody. Osolíme, pridáme vegetu, celé korenie, nové korenie a bobkový list. Varíme domäkka. Uvarené kurča zbavíme kože, vykostíme a pokrájame na kúsky. Vývar použijeme na podlievanie. Na oleji speníme cibuľku, pridáme mrazenú zeleninu, podlejeme vývarom a podusíme domäkka. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú podlejeme vývarom a povaríme asi 15 minút. Do tohto základu vložíme dusenú zeleninu a nakrájané mäkké kuracie mäso. Privedieme k varu a vlejeme smotanu so žĺtkami. Premiešame a odstavíme z tepla. Podľa potreby dochutíme korením a prisolíme. Jemné kuracie ragú podávame s cestovinami alebo ryžou. Zdobíme sekanou petržlenovou vňaťou a čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Jemné kuracie ragú (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty