Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemné kuracie ragú

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 59723x
Jemné kuracie ragú

Jemné kuracie ragú so zeleninou podávame s cestovinami.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Jemné kuracie ragú
recept Jemné kuracie ragú sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 ml smotana na varenie
1 ks bobkový list
50 g maslo
400 g mrazená jarná zeleninová zmes
40 g hladká múka
2 ks cibula
1 lyžica vegeta
10 guličiek celý čierne korenie
4 guličky nové korenie
2 ks žĺtok
1 ks kurča

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ
muškátový kvet

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Žĺtky rozšľaháme so smotanou a okoreníme muškátovým kvetom. Kurča očistíme, umyjeme a vložíme do studenej vody. Osolíme, pridáme vegetu, celé korenie, nové korenie a bobkový list. Varíme domäkka. Uvarené kurča zbavíme kože, vykostíme a pokrájame na kúsky. Vývar použijeme na podlievanie. Na oleji speníme cibuľku, pridáme mrazenú zeleninu, podlejeme vývarom a podusíme domäkka. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú podlejeme vývarom a povaríme asi 15 minút. Do tohto základu vložíme dusenú zeleninu a nakrájané mäkké kuracie mäso. Privedieme k varu a vlejeme smotanu so žĺtkami. Premiešame a odstavíme z tepla. Podľa potreby dochutíme korením a prisolíme. Jemné kuracie ragú podávame s cestovinami alebo ryžou. Zdobíme sekanou petržlenovou vňaťou a čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Jemné kuracie ragú (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty