Jemné kuracie prsia
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 65975x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | olivový olej |
4 ks | kuracie prsia |
4 lyžice | grilovacie korenie |
príloha: | |
maslo na smaženie | |
1 balíček | mrazený špenát |
cibula | |
zemiakové kolíky | |
250 g | kyslá kapusta |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia dobre opláchneme, šikmým rezom prekrojíme. Mäso posypeme grilovacím korením a pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme do hrnci a necháme chvíľu odležať. Nahrejeme si hlbšiu panvicu a vložíme na ňu pripravené porcie mäsa. Orestujeme mäso z jednej strany, po otočení priklopíme pokrievkou. Asi za 10 minút je mäso hotové. Kuracie prsia podávame s zemiakovými kolíky, s tepelne spracovaným špenátom a lyžicou vareného kyslej kapusty. Kapusta prelejeme lyžicou cibuľky opečených na masle.