Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemné jablčné rezy

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 8497x
Jemné jablčné rezy

Nadýchaný múčnik plný zdravých jabĺčok.

vytlačiť recept Jemné jablčné rezy
recept Jemné jablčné rezy
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 ks vajcia (L)
300 g hladká múka
300 g jablká
300 g cukor krupica
1 balíček vanilkový cukor
1 balíček prášok do pečiva
100 ml slnečnicový olej

na ozdobu:

cukrárske zdobenie
1 balíček tmavá čokoládová poleva

podľa potreby:

olej na vymastenie
hrubá múka na vysypanie

Postup prípravy receptu

Jablká (sladká, nie príliš vodnatá) ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, nastrúhame na jemnom strúhadle a odvážame. Vajcia vyšľaháme s oboma druhmi cukru do svetlej nadýchané peny. Pridáme nastrúhané jablká a zľahka premiešame. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej. Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný menší plech a vložíme do predhriatej rúry. Jemné jablčnej rezy pečieme na 175 ° C asi 45 minút. Upečený múčnik necháme na plechu 10 minút chladnúť a potom ho opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Polevu si pripravíme podľa návodu a celý múčnik rovnomerne potrieme a polevu uhladíme. Jemné jablčnej rezy ešte posypeme sladkosťami zdobením, kokosom alebo jemne sekanými orieškami.

Komentáre k receptu Jemné jablčné rezy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty