Jemné jablčné rezy
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 8497x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | vajcia (L) |
300 g | hladká múka |
300 g | jablká |
300 g | cukor krupica |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 balíček | prášok do pečiva |
100 ml | slnečnicový olej |
na ozdobu: | |
cukrárske zdobenie | |
1 balíček | tmavá čokoládová poleva |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie | |
hrubá múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Jablká (sladká, nie príliš vodnatá) ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, nastrúhame na jemnom strúhadle a odvážame. Vajcia vyšľaháme s oboma druhmi cukru do svetlej nadýchané peny. Pridáme nastrúhané jablká a zľahka premiešame. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej. Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný menší plech a vložíme do predhriatej rúry. Jemné jablčnej rezy pečieme na 175 ° C asi 45 minút. Upečený múčnik necháme na plechu 10 minút chladnúť a potom ho opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Polevu si pripravíme podľa návodu a celý múčnik rovnomerne potrieme a polevu uhladíme. Jemné jablčnej rezy ešte posypeme sladkosťami zdobením, kokosom alebo jemne sekanými orieškami.