Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemná zemiaková polievka s líškou

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63920x
Jemná zemiaková polievka s líškou

Jednoduchý recept na ľahkú zemiakovú polievku s líška, ktorá je odľahčená smotanou a dochutenie čerstvou pažítkou.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Jemná zemiaková polievka s líškou
recept Jemná zemiaková polievka s líškou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g huby líšky
3 lyžice krájaná cibuľa
2 dl smotana na varenie
6 dl voda
1 lyžica olej
4 lyžice nasekaná pažítka
500 g zemiaky
1 kocka slepačia bujón

podľa chuti:

drvená rasca
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Huby líšky, očistíme a podľa veľkosti nakrájame na kúsky. Malé hubky necháme vcelku. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Pažítku umyjeme a usekáme najemno. Na oleji necháme zosklovatieť cibuľku, pridáme pokrájané líšky, prisolíme, okoreníme a dochutíme drveným kmínom. Osmažíme a podlejeme vodou. Dusíme aspoň 20 minút. Zemiaky zalejeme horúcou vodou, osolíme a uvaríme domäkka. Keď sú zemiaky takmer mäkké, pridáme kocku slepačieho bujónu a ešte niekoľko minút povaríme. Potom kastról odstavíme, necháme mierne vychladnúť a zemiaky s vývarom rozmixujeme. Vmiešame podusené huby, zalejeme smotanou, pridáme usekanou pažítku a opäť všetko necháme len krátko prejsť varom. Podľa chuti polievku prisolíme a okyselíme. Jemná zemiaková polievka s líška môžeme podávať v letných horúcich dňoch ako hlavný chod s vareným zemiakom na lupačku a zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Jemná zemiaková polievka s líškou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty