Jemná tekvicová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 66355x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
2 ks | Mrkva |
1 ks | petržlen |
100 g | maslo |
na ozdobu: | |
1 snítka | petržlen |
podľa chuti: | |
polievkové korenie | |
podľa potreby: | |
0,5 - 1 kg | tekvica |
0,5 ks | zeler |
Postup prípravy receptu
Všetku zeleninu očistíme a pokrájame na veľké kusy. Zeleninu nie je potrebné krájať nadrobno, pretože nakoniec polievku rozmixujeme. Najprv v tlakového hrnca rozohrejeme maslo. Na masle necháme zosklovatieť cibuľu, zároveň pridáme mrkvu, ktorá pustí farbu. Za chvíľu pridáme ostatné zeleninu. Všetko prudko osmažíme a zalejeme vodou. Okoreníme polievkovým korením či iným. Tekvicové polievku varíme v tlakového hrnca 5 minút. Potom ju vypneme a necháme dôjsť. Nakoniec polievku rozmixujeme. Jemnú tekvicové polievku nalejeme do tanierov alebo misiek a zdobíme čerstvou či mrazenú petržlenom.