Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemná špenátová polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 93247x
Jemná špenátová polievka

Špenátové polievku môžeme pripraviť mnohými spôsobmi. Najviac vitamínov ale bude mať pripravené z čerstvého špenátu.

vytlačiť recept Jemná špenátová polievka
recept Jemná špenátová polievka sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 ml mlieko
50 g maslo na zápražku
4 strúčiky cesnak
300 g čerstvý listový špenát
2 ks vajcia
2 - 3 lyžíc hladká múka na zápražku
250 ml smotana
80 g maslo
1 ks cibula

na ozdobu:

petržlenová vňať

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Z masla a múky si pripravíme zápražku: Maslo rozpustíme na panvici, pridáme hladkú múku a smažíme, ako múka zružovie. Zápražku necháme vychladnúť Listy špenátu dôkladne premyte, okrájíme zvyšky korienkov a ostrým nožom alebo sekáčikom nasekáme nadrobno. Cibuľu a cesnak ošúpeme, 2 strúčiky cesnaku nakrájame na plátky, 2 strúčiky vymiešame so soľou. Cibuľu nakrájame najemno. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky. Na masle speníme plátky cesnaku a nakrájanú cibuľu, cibuľu necháme zosklovatieť. Pridáme nasekaný špenát, prilejeme asi 2 hrnčeky vody a varíme, kým špenát úplne nezmäkne. V mlieku rozmiešame žĺtky a spolu so smotanou prilejeme ku špenátu. Môžeme zriediť podľa potreby aj vodou. Pridáme cesnak rozotrený so soľou a nakoniec do polievky zamiešame vychladnutú zápražku. Polievku necháme krátko povariť. Počas varu miešame, kým polievka po pridaní zápražku nezhustne. Špenátové jemnú polievku môžeme ochutiť korením a posypať jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu Jemná špenátová polievka (1 komentár)

  • jan 27.August 2012 12:48

    mnam bola fakt vyborna

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty