Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemná rybia polievka 1

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 57132x
Jemná rybia polievka 1

Jednoduchá príprava a jemná chuť rybie polievky. Vyskúšajte ešte pred Vianocami. Recept je vhodný aj pre začiatočníkov.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Jemná rybia polievka 1
recept Jemná rybia polievka 1 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g Mrkva
1 ks bobkový list
1 ks cibula
2 ks hlava z kapra
1 l voda
1 strúčik cesnak
3 lyžice jemná krupica
30 g petržlen
50 g maslo
3 guličky nové korenie
100 g zeler
10 guličiek celý čierne korenie

podľa chuti:

soľ
1/2 kocky zeleninový alebo rybie bujón

Postup prípravy receptu

Kaprí hlavu očistíme, vyberieme žiabre, oči, odstránime plutvy a umyjeme pod tečúcou vodou. Zeler, mrkvu a petržlen umyjeme, oškrabeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Čerstvú petržlenovú vňať jemne usekáme. Kaprie hlavu vložíme do studenej vody, osolíme, pridáme celé korenie, nové korenie, bobkový list, cibuľu a cesnak. Varíme veľmi zvoľna domäkka. Potom vývar scedíme. Chudé mäso z kaprí hlavy oberte. Na masle opražíme jemnú múčku, vmiešame nastrúhanú zeleninu a restujeme za stáleho miešania asi 7 minút. Scedení vývar privedieme k varu. Podľa chuti môžeme pridať kocku rybieho alebo zeleninového bujónu. Metličkou vmiešame orestovanou zeleninu s krupičkou a povaríme asi 10 minút. Nakoniec do polievky vložíme rybie mäso a usekanou petržlen. Jemnú rybiu polievku podávame s osmaženej žemľou. Táto polievka chutí i tým, ktorí nemajú radi príliš výraznú rybiu chuť.

Komentáre k receptu Jemná rybia polievka 1 (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty