Jemná polievka z rybieho filé
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 72819x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | hladká múka |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
1 lyžička | Vegeta špeciál |
50 g | maslo na zápražku |
80 g | maslo na smaženie |
1 štipka | mletý muškátový oriešok |
1 hrnek | mlieko neba smotana |
400 g | rybie filé |
1/2 balíčku | zmrazená zelenina pod sviečkovú |
na ozdobu: | |
zelená petržlenová vňať | |
príloha: | |
rožok alebo žemľa |
Postup prípravy receptu
Filé vysušíme a nakrájame na malé kusy. Osmažíme je na masle, zalejeme vodou. Zmrazenú zeleninu nerozmrazujeme a tiež ju krátko osmažíme na iné panvici a pridáme do vody k rybe. Osolíme, okoreníme, nasypeme trochu vegety a štipku muškátového mletého oriešku. Varíme na miernom ohni do zmäknutia zeleniny a ryby. Ak máme čerstvú mrkvu, petržlen a zeler, tak je očistíme a nakrájame na jemné rezance. Z masla a múky usmažíme svetlú zápražku, zriedime ju studeným mliekom a prilejeme do vývaru z ryby a zeleniny. Premiešame a 10 minút ešte povaríme. Rožky nakrájame na malé kocky a na panvici je opražíme nasucho. Každú porciu polievky posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a podávame s vypražení žemlí. Jemnú polievku z rybieho filé môžeme uvariť aj na Vianoce, ak nemáme rybu na klasický rybí vývar . Táto polievka chutí aj deťom.