Jemná nátierka z údenej makrely
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 54242x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | Lučina |
2 ks | jarná cibuľka |
50 g | maslo |
4 lyžice | ľahká majonéza |
2 ks | kyslá uhorka |
1 ks | údená makrela |
na ozdobu: | |
červená sterilizovaná paprika | |
tvrdý syr (Madeland) | |
vajcia natvrdo | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Údenou makrelu zbavíme kostí, oberte chudé mäso a nakrájame nadrobno. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame ju is vňaťou na kolieska. Kyslé uhorky necháme odkvapkať a nakrájame na kocky. Sterilizovanú červenú papriku necháme odkvapkať a nakrájame na prúžky. Syr nakrájame na tenké kocky. Rozmiešame lúkach s mäkkým maslom, pridáme mäso z údenej makrely, cibuľku a nakrájané uhorky. Všetko spojíme majonézou a ochutíme korením a soľou. Necháme aspoň pol hodiny rozležet. Nátierky natierame na kolieska rožkov, zdobíme plátkom syra a červenou paprikou. Chlebíčky s nátierkou z údenej makrely chutia výborne s plátkom vajcia uvareným natvrdo, syrom a sterilizovanú paprikou. Takto pripravené jednohubky alebo chlebíčky podávame pri oslavách k vínu a iným nápojom.