Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemná nátierka z údenej makrely

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 54242x
Jemná nátierka z údenej makrely

Nátierka, ktorú užijeme na silvestrovskej jednohubky a chlebíčky.

vytlačiť recept Jemná nátierka z údenej makrely
recept Jemná nátierka z údenej makrely sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g Lučina
2 ks jarná cibuľka
50 g maslo
4 lyžice ľahká majonéza
2 ks kyslá uhorka
1 ks údená makrela

na ozdobu:

červená sterilizovaná paprika
tvrdý syr (Madeland)
vajcia natvrdo

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Údenou makrelu zbavíme kostí, oberte chudé mäso a nakrájame nadrobno. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame ju is vňaťou na kolieska. Kyslé uhorky necháme odkvapkať a nakrájame na kocky. Sterilizovanú červenú papriku necháme odkvapkať a nakrájame na prúžky. Syr nakrájame na tenké kocky. Rozmiešame lúkach s mäkkým maslom, pridáme mäso z údenej makrely, cibuľku a nakrájané uhorky. Všetko spojíme majonézou a ochutíme korením a soľou. Necháme aspoň pol hodiny rozležet. Nátierky natierame na kolieska rožkov, zdobíme plátkom syra a červenou paprikou. Chlebíčky s nátierkou z údenej makrely chutia výborne s plátkom vajcia uvareným natvrdo, syrom a sterilizovanú paprikou. Takto pripravené jednohubky alebo chlebíčky podávame pri oslavách k vínu a iným nápojom.

Komentáre k receptu Jemná nátierka z údenej makrely (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty