Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemná karfiolová polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 82740x
Jemná karfiolová polievka

Zemiaky a karfiol sú hlavnými ingredienciami tejto jemnej polievky.

vytlačiť recept Jemná karfiolová polievka
recept Jemná karfiolová polievka sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
1 kocka masox
1/2 ks menšie karfiol
3 ks zemiaky

podľa chuti:

Podravka
soľ
šľahačka

podľa potreby:

voda

Postup prípravy receptu

Najemno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme nadrobno nakrájaný karfiol a nadrobno nakrájané zemiaky. Všetko spolu orestujeme. Po orestovanou prilejeme vodu (asi 1 hrnček) a necháme variť, kým nebudú zemiaky aj ružičky karfiolu mäkké. Potom pridáme 2 štipky Podravky, 2 štipky soli a masox. Ku karfiolového polievke pridáme vodu a všetko ešte prevarte a prisolíme podľa chuti. Jemnú Karfiolová polievka môžeme podávať s lyžicou kyslej smotany alebo šľahačky, ktorá polievku zjemní. V tomto množstve vyjde polievka asi na 3 porcie.

Komentáre k receptu Jemná karfiolová polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt