Jemná karfiolová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 86136x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | zemiaky |
1 ks | cibula |
1 kocka | masox |
1/2 ks | menšie karfiol |
podľa chuti: | |
Podravka | |
soľ | |
šľahačka | |
podľa potreby: | |
voda |
Postup prípravy receptu
Najemno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme nadrobno nakrájaný karfiol a nadrobno nakrájané zemiaky. Všetko spolu orestujeme. Po orestovanou prilejeme vodu (asi 1 hrnček) a necháme variť, kým nebudú zemiaky aj ružičky karfiolu mäkké. Potom pridáme 2 štipky Podravky, 2 štipky soli a masox. Ku karfiolového polievke pridáme vodu a všetko ešte prevarte a prisolíme podľa chuti. Jemnú Karfiolová polievka môžeme podávať s lyžicou kyslej smotany alebo šľahačky, ktorá polievku zjemní. V tomto množstve vyjde polievka asi na 3 porcie.