Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemná cibulačka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68653x
Jemná cibulačka

Recept na jemnú cibuľovú polievku. Rýchla a ľahká príprava. Pre vylepšenie chuti môžeme pridať aj strúhaný syr.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Jemná cibulačka
recept Jemná cibulačka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 dl voda
1 lyžica nasekaná pažítka
2 ks cibula
1 kocka bujón Knorr s bylinkami a olivovým olejom
2 lyžice maslo
4 dl mlieko

na ozdobu:

kyslá smotana
petržlen

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

veka
tuk na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Väčšinu cibuľu olúpeme, nakrájame na kolieska a na masle ju osmažíme do svetlo žltého zafarbenia. Osmaženej cibuľu zalejeme vodou, privedieme k varu a pridáme kocku bujónu s bylinkami. Necháme krátko povariť a odstavíme z platne. Teraz použijeme ponorný mixér. Cibuľu ním rozdrvíme a tým polievku vlastne zahustíme. Prilejeme 4 dl mlieka a opäť privedieme k varu. Nakoniec pridáme nasekanú pažítku. Podľa chuti jemnú Cibulačka osolíme a okoreníme. Jemnú Cibulačka podávame s osmaženej sendvičom, nakrájanú na plátky alebo na hranolčeky. Nakoniec jemnou Cibulačka dochutíme lyžicou kyslej smotany a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu Jemná cibulačka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty