Jemná cibulačka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 70094x
Recept na jemnú cibuľovú polievku. Rýchla a ľahká príprava. Pre vylepšenie chuti môžeme pridať aj strúhaný syr.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 dl | mlieko |
4 dl | voda |
1 lyžica | nasekaná pažítka |
2 ks | cibula |
1 kocka | bujón Knorr s bylinkami a olivovým olejom |
2 lyžice | maslo |
na ozdobu: | |
kyslá smotana | |
petržlen | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
tuk na vyprážanie | |
veka |
Postup prípravy receptu
Väčšinu cibuľu olúpeme, nakrájame na kolieska a na masle ju osmažíme do svetlo žltého zafarbenia. Osmaženej cibuľu zalejeme vodou, privedieme k varu a pridáme kocku bujónu s bylinkami. Necháme krátko povariť a odstavíme z platne. Teraz použijeme ponorný mixér. Cibuľu ním rozdrvíme a tým polievku vlastne zahustíme. Prilejeme 4 dl mlieka a opäť privedieme k varu. Nakoniec pridáme nasekanú pažítku. Podľa chuti jemnú Cibulačka osolíme a okoreníme. Jemnú Cibulačka podávame s osmaženej sendvičom, nakrájanú na plátky alebo na hranolčeky. Nakoniec jemnou Cibulačka dochutíme lyžicou kyslej smotany a ozdobíme petržlenovou vňaťou.