Jemná buchta s ananásom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 27430x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | cukor krupica |
10 lyžíc | olej |
10 lyžíc | voda |
250 g | hladká múka |
4 ks | vajcia |
1 balíček | prášok do pečiva |
na obalenie: | |
hrubá múka | |
na ozdobu: | |
1 konzerva | ananás |
Postup prípravy receptu
Všetky ingrediencie izbovej teploty si pripravíme do mističek. Ananás necháme dobre odkvapkať, nakrájame na kocky a obalíme v hrubej múke. Samozrejme môžeme použiť akékoľvek sezónne alebo zavárané ovocie. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Za stáleho šľahania postupne zašľaháme olej a vodu. Potom vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka ušľahaný sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie a poukladáme ananásom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 20 - 30 minút na 175 ° C dozlatista. Vychladnutú jemnú buchtu s ovocím pocukrujeme.