Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jemná buchta s ananásom

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26631x
Jemná buchta s ananásom

Veľmi jednoduchý a rýchly recept na skvelú buchtu.

vytlačiť recept Jemná buchta s ananásom
recept Jemná buchta s ananásom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček prášok do pečiva
250 g cukor krupica
10 lyžíc olej
10 lyžíc voda
250 g hladká múka
4 ks vajcia

na obalenie:

hrubá múka

na ozdobu:

1 konzerva ananás

Postup prípravy receptu

Všetky ingrediencie izbovej teploty si pripravíme do mističek. Ananás necháme dobre odkvapkať, nakrájame na kocky a obalíme v hrubej múke. Samozrejme môžeme použiť akékoľvek sezónne alebo zavárané ovocie. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Za stáleho šľahania postupne zašľaháme olej a vodu. Potom vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka ušľahaný sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie a poukladáme ananásom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 20 - 30 minút na 175 ° C dozlatista. Vychladnutú jemnú buchtu s ovocím pocukrujeme.

Komentáre k receptu Jemná buchta s ananásom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty