Jednoduchý nakladaný hermelín
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 34189x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | hermelín |
podľa chuti: | |
provensálske korenie | |
bobkový list | |
nasekané vlašské orechy | |
grilovacie korenie | |
podľa potreby: | |
1 hrnek | slnečnicový olej |
príloha: | |
3 ks | čerstvý chlieb |
3 ks | naložené paprička |
Postup prípravy receptu
Malé hermelíny (typu Sedlčanský hermelín, veľké sa nezmestia do zaváracie poháre) pozdĺžne rozrežeme asi do 2 / 3, až vznikne kapsa. Dovnútra a na povrchu posypeme grilovacím a provensálskym korením. Pokiaľ bude hermelín ľahko potretej olejom, bude na ňom korenie lepšie držať a nebude padať. Vlašské orechy jemne pokrájame a pridáme dovnútra hermelín. Hermelíny naskladáme do zaváracie poháre. Do pohára vložíme bobkový list. Pohári zalejeme olejom. Pohári uzavrieme av teple necháme 3 dni uležať (v chladničke týždeň). Ku každému nakládanému hermelín podávame naloženú papričku alebo feferónku. Servírujeme s čerstvým chlebom.