Jednoduchý falošný marcipán
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 103260x
Naozaj veľmi jednoduchý recept, ako pripraviť falošný marcipán na ozdobu tort a zákuskov.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | voda |
3 lyžice | sušené mlieko |
2 lyžice | cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Sušené mlieko s cukrom preosejeme a zmiešame. Pridáme lyžicu vody a pomaly rukou miešame. Čím viac cukru do hmoty dáme, tým viac sa lepí. Marcipán je dobré spracovávať v igelitovom sáčku. Podľa chuti a potreby ho môžeme zafarbiť aj ochutiť. Môžeme pridať aj kvapku oleja, marcipán bude vláčnejšie, ale nebude tak pevný. Tento falošný marcipán je jednoduchý na prípravu a vďaka mlieku a cukru rýchlo tvrdne. Z marcipánu vykrajujeme tvary podľa potreby. Možno z neho tvarovať aj ružičky a zvieratká.
Komentáre k receptu Jednoduchý falošný marcipán (4 komentáre)
-
VAS
14.March 2023 05:45
Documents Cloned cardsBanknotes dollar / euro Pounds Driver's License, Passport, ID, IELTS, TOEFL, VISA, Birth Certificate, School Diplomas, Marriage, US GREENCARD, SSN and many more Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762
-
VAS
14.March 2023 05:45
Documents Cloned cardsBanknotes dollar / euro Pounds Driver's License, Passport, ID, IELTS, TOEFL, VISA, Birth Certificate, School Diplomas, Marriage, US GREENCARD, SSN and many more Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762
-
Gabi
01.November 2013 18:19
ja robím podobný, len aby som to nemusela odmeriavať lyžičkou, tak dávam na váhu: cukor - polovice množstva mlieka (napr. 500 g mlieka, 250 g cukru) a namiesto oleja dávam tak o veľkosti "lieskového orieška" Cery a je fakt dobrý, dobre sa s ním poťahuje a formuje, no a deti ho zbožňujú :-D
-
petra
21.June 2013 23:01
spokojenost je vyborny lepsi nez ty chemikalie z obchodu. :) vazne vyborny