Jednoduché rizoto s kuracím mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 13650x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
4 lyžice | maslo |
300 g | ryže |
450 g | kuracie mäso |
podľa chuti: | |
3/4 l | zeleninový vývar |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Vývar ohrejeme, aby bol horúci. Asi 3 lyžice masla zahrejeme vo veľkom hrnci a cibuľku v ňom osmažíme. Pridáme ryžu a miešame tak dlho, až sa všetky zrnká vtiahnu tukovým filmom a sklovita. Potom znížime teplotu. Ryžu zalejeme trochou vývaru a miešame, kým ryža nenasaje tekutinu. Kým sa zmes varí, postupne dolievame vývar. Zakaždým počkáme, až ryža vývar vsiakne. Opatrne čas od času premiešame. Hotové rizoto dochutíme trochou soli. V 1 lyžicu masla opečieme na kocky nakrájané kuracie mäso, ochutíme ho korením, soľou a vmiešame k rizoto. Jednoduché rizoto s kuracím mäsom ihneď podávame. Rizoto môžeme doplniť syrom.