Jednoduchá vaječná nátierka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 131126x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | majonéza |
7 ks | vajcia |
50 g | šalotka |
podľa chuti: | |
citrónová šťava | |
soľ | |
mleté biele korenie | |
príloha: | |
tmavý chlieb | |
sterilizovaná uhorka |
Postup prípravy receptu
Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a necháme vychladnúť. Studená vajcia nakrájame na drobné kocky, šalotku nasekáme najemno. Do misy dáme kocky vajec, šalotku a všetko spojíme majonézou. Ochutíme soľou, mletým bielym korením a pokvapkáme pre zjemnenie citrónovou šťavou. Vaječnú nátierku natierame na tmavý chlieb a podávame s kyslou uhorkou.