Jednoduchá sekaná
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 134676x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
korenie na pečené mäso | |
1/2 paličky | cesnak |
mlieko na namočenie rožkov | |
soľ | |
mletý kmín | |
korenie do mletých mas | |
500 g | mleté mäso |
2 ks | vajcia |
Podravka | |
3 ks | rožok |
korenie | |
majorana |
Postup prípravy receptu
Rožky namočíme do mlieka. Keď sú mäkké, mlieko vytlačíme a rožky vpracujeme do mletého mäsa. Rovnako tak do mäsa zapracujeme vajcia a koreniny. Cibuľu s cesnakom olúpeme, nasekáme na jemno a na panvici zesklovatíme. Zmes tiež vmiešame do mletého mäsa. Podľa chuti osolíme, vypracujeme dve malé šišky a dáme ich do zapekacej misky alebo pekáča. Mäso prelejeme studenou vodou, priklopíme a dáme do predhriatej rúry na 220 ° C piecť približne na hodinu. 20 minút pred dopečením odklopíte, polejeme výpekom a nezakryté necháme dopiecť. Podávame s varenými zemiakmi.