Jednoduchá pečená kačica
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 19241x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
podľa potreby: | |
1 ks | cibula |
hladká múka | |
1 plátok | maslo |
1 ks | kačica |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Umytú kačicu celú potrieme soľou a korením i zvnútra. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Cibuľu na masle opražíme. Vložíme kačicu a osmažíme rýchlo zo všetkých strán. Potom ju podlejeme vodou, priklopíme a dusíme domäkka. Mäkkou kačicu odklopíte. Šťavu z kačice rozmiešame s múkou a týmto soche prelievame kačicu. Potom kačicu pečieme, až má chrumkavú kôrku. Jednoduchú pečenú kačicu podávame s kapustou a knedle podľa chuti.